Workshops door Hot Rod Doesburg

Workshops door Hot Rod Doesburg

De Kever staat niet alleen bekend om z’n degelijkheid, ook de eenvoudige techniek is legendarisch. Dat heeft vele Keverfans doen besluiten zelf een restauratie of revisie uitdaging aan te gaan. Vaak lieten handige sleutelaars hier verbluffende resultaten van zien. Heb jij ook zulke plannen en kan je wel een steuntje in de rug gebruiken? De firma Hot Rod zal op beide dagen verschillende workshops geven. 

Workshop1: Kleppen stellen, eerst de theorie & het hoe en waarom, en dan hands-on aan een motor, in kleine groepjes de praktijk oefenen, zodat je thuis verantwoordt deze klus zelf kan uitvoeren.

Workshop 2: De ontsteking, hoe een klassieke ontsteking eigenlijk werkt en waarom deze nog zoveel onderhoud nodig heeft. We leren de onderdelen "lezen" en om contactpunten te vervangen en deze goed af te stellen met voelermaatje en contactkoekmeter. Daarna de vervroeging en het tijdstip afstellen met een stroboscoop. Deze workshop is voor iedereen die dit stukje onderhoud verantwoord zelf wil kunnen doen.Tijdens de workshop zal blijken dat goed afstellen met een voelermaatje lastiger is, dan in eerste instantie gedacht, en dat er op de achtergrond nog veel andere dingen spelen...

In een modern autobedrijf is deze kennis anno 2018 meestal niet meer aanwezig, want deze oude techniek wordt op school al lang niet meer behandeld, dus moet je het wel zelf kunnen.

Wil jij graag meedoen? Aanmelden kan ter plaatse.