Karmann Ghia's en zeldzame SP2 te bewonderen!

Karmann Ghia's en zeldzame SP2 te bewonderen!

Karmann Ghia

Naast de mooie Karmann- Ghia met vast dak komt er ook een cabrio versie op het podium. Het mooie exemplaar uit 1964 heeft een prachtig groene lak dat heel mooi combineerd met de kleur van het beige/bruine stoffen dak. De fabriek van Karmann in Osnabrück was een familiebedrijf dat vele jaren de standaard was voor het maken van top kwaliteit cabriolet daken. Men bouwde toen voor veel merken cabriolets, zoals BMW, Adler, Ford en nog veel anderen. Reeds in de tijd dat de auto nog niet was uitgevonden was dit bedrijf al rijtuig en koetsenbouwer van hoog aanzien. Dat was waarschijnlijk de rede waarom Volkswagen voor dit bedrijf had gekozen. de laatste crisis heeft het bedrijf niet overleeft maar is gered door Volkswagen.

SP2

De vestiging van Volkswagen in Brazilië mocht altijd een voorzichtige eigen koers varen van de directie in Wolfsburg. Dit had o.a. te maken met de hoge belastingen die geheven werden om de Braziliaanse binnenlandese automarkt te beschermen. Een mooi voorbeeld daarvan is de SP 2. De naam staat voor de stad waar de fabriek staat, Sao Paulo. Men zei ook wel dat de naam voortkwam uit "Sem Potencia" wat zonder kracht betekend, dit omdat de "looks"deden vermoeden met een racemonster te doen te hebben. Niets is minder waar, de 1700cc bracht een schamele 75 PK op de wielen, wat hem een top van 160 KM p/u gaf.De introductie was in 1971 en de eerste waren in 1972 te koop, het exemplaar op het podium is van 1974, In 1976 viel na 10250 Exemplaren het doek voor de SP2. Op 620 stuks na zijn ze alleen in Zuid-Amerika verkocht, slechts één kwam er naar Europa, Portugal.daarom is de SP2 een zeldzame verschijning.

Tickets met voorverkoop korting

Zorg dat jij erbij bent! Bestel via onderstaande button je tickets nu online en profiteer van een online voorverkoop korting! Traditiegetrouw wordt er ook deze editie op zondag weer een prachtige VW Kever verloot onder de aanwezigen. Extra loten koop je in de ticketshop voor slechts €1,- per stuk!

Bestel hier je tickets met korting!