Workshops door Hot Rod Doesburg

Workshops door Hot Rod Doesburg

Het is zo langzamerhand een vast item geworden tijdens het grootste indoor luchtgekoelde Volkswagen evenement van het jaar. Henk Hendriks van Hot Rod, een doorgewinterde vakman in de scene, deelt graag zijn kennis met jou!

De onderwerpen die hij deze editie zal behandelen zijn: Hoe stel ik de kleppen van mijn luchtgekoelde Volkswagen? Het is niet alleen toekijken, maar ook zelf aan de slag zodat u thuis meteen aan de slag kan met uw eigen auto.
Het tweede onderwerp gaat over de ontsteking. Hoe werkt de "klassieke" ontsteking en waarom heeft deze veel onderhoud nodig. We leren de onderdelen "lezen" en het vervangen van de contactpunten. Ook het afstellen met een voelermaatje en een contactkoekmeter komen aan de orde. Deze workshop is voor iedereen die dit onderhoud verantwoord zelf wil doen. In een modern autobedrijf is deze kennis anno 2018 meestal niet meer aanwezig, want deze oude techniek wordt op school al lang niet meer behandeld, dus moet je het wel zelf kunnen.     
 
Zowel op zaterdag als op zondag geeft Henk een workshop in de ochtend en in de middag in het Eventron, de hal met het podium. Je moet je op locatie wel even aanmelden bij de Hot-Rod bus. Per dag zullen er 3 workshops worden gehouden en wel om 11 uur, 13 uur en 15 uur.