Workshops door Hot Rod Doesburg

Workshops door Hot Rod Doesburg

Aanvang 12.30 uur 1e workshop en 14.00 uur 2e workshop.


Het is zo langzamerhand een vast item geworden tijdens het grootste indoor luchtgekoelde Volkswagen evenement van het jaar. Henk Hendriks van Hot Rod, een doorgewinterde vakman in de scene, deelt graag zijn kennis met jou!

De onderwerpen die hij in deze editie zal behandelen zijn: Winterstalling. Hoe zet ik mijn klassieker veilig voor langere tijd in de stalling en hoe kan ik de negatieve gevolgen die op de loer liggen voorkomen.

Het tweede item is gewijd aan moderne brandstoffen. Onze geliefde klassiekers worden blootgesteld aan brandstoffen waar steeds meer Ethanol aan wordt toegevoegd. Onze auto’s zijn daar niet op berekend en dat kan desastreuze gevolgen hebben, denk aan verval van brandstofsystemen door verweking van slangen en afdichtingen, ook overmatige corrodering kan tot motorschade leiden. Het ergste is als je klassieker in de brand vliegt. Henk zal uitgebreid vertellen hoe dat komt, hij verteld wat wel en niet nuttig is en hoe kan een dergelijke ramp voorkomen worden. Zowel op zaterdag als op zondag geeft Henk een workshop in de ochtend en in de middag in het Eventron, de hal met het podium. Je moet je op locatie wel even aanmelden bij de Hot-Rod bus.