A-serie 1959 Porsche 356 aanwezig!

A-serie 1959 Porsche 356 aanwezig!

Een Belgische relatie van Kever-kenner en presentator tijdens Aircooled Winterfest Leo Eras is al jaren liefhebber van de luchtgekoelde Volkswagen en heeft al vele kevers en aanverwanten gehad, maar zijn ultieme droom was om ooit een Porsche 356 te bezitten.

Wij denken dat dit velen bekend in de oren zal klinken. We zijn daarom erg trots dat we op het podium tijden AWF een prachtig exemplaar kunnen laten zien uit de a-serie van 1959 een van de laatste uit die serie, want in dat jaar werd de a-serie opgevolgd door de b-serie.


De Porsche 356 is de eerste in serie gebouwde productie auto van Porsche en is technisch ontworpen op basis van de Kever. Gebouwd in Stüttgart door Ferry Porsche de zoon van Ferdinand, de geestelijk vader van de Kever. De 356 schreef een hele reeks aan autosport overwinningen op haar naam.


De sportwagen bood plaats aan 2 personen het achterbankje mag eigenlijk niet die naam hebben, een kleine poedel krijgt er al last van claustrofobie. We zijn benieuwd wat de eigenaar ons allemaal te vertellen heeft.


Wil jij weten wat je nog meer kan verwachten tijdens Aircooled Winterfest? Klik dan op de button hieronder voor meer nieuws! Voor tickets met korting klik je HIER.

Bekijk meer nieuws!